Makil Dantza a Terrassa – XXVIII Diada dels Bastoners de Terrassa

Quan passaven pocs minuts de 2/4 de 7 de la tarda, 3 grups de grans dels Bastoners de Terrassa, arribarem al Raval de Montserrat, davant l’ajuntament, tot ballant el ball del virolet. Ja s’havia fet una rotllana de força gent que esperava pacientment per veure els balls de les colles basques.  Ja davant l’ajuntament, continuàrem amb els balls de l’estapera, el patufet i les anelles, sempre al so dels Manflinaires. Seguidament fou el torn dels Kezka Dantza Taldea d’Eibar, que executàren Arraketo Espata Dantza, un espectacular ball d’espases, amb exibicions dels capitans, i l’aixecament durant bona part del ball d’un danzarri sobre de l’entramat d’espases. Seguidament fou el torn dels Duguna Dantza Taldea d’Iruña, els quals començàrem amb Jaurrieta, una dança tranquil·la de noies, i després fou el torn dels nois, amb Otsagabia, els quals féren un rapidíssim i vistós ball amb uns bastons força curts. I llavors tornàrem a sortir nosaltres, per oferir els balls del sant Ferriol, les dues sotes, el nyu(un ball que no haviem ballat mai des que el vam estrenar pel XXV aniversari) i la pastoreta. Seguidament tornà a ser el torn dels Kezka, amb Dantzari Dantza, on aixecaven horitzontalment un balladors i li feien seguir el ritme de la música, i Jotak, on ballàven la jota amb uns moviments rapidíssims. I ja tocà altre cop als de Duguna, amb Luzaide, que per sorpresa de tothom s’hi va afegir l’Adrià Mas de la nostra colla, que havia estat l’any passat amb ells per estudis. Per tancar la festa nosaltres ballàrem la sardana curta, el ball partit, la manflina(un grup de 16 i l’altre de 8) i les corrandes. La gent que va venir al Raval, va marxar contenta i havent aplaudit força, sobretot sorpresos per la pefecció de les danses dels grups bascos.

agrair al Richie i al Jordi per sonoritzar els instruments.

 

fotos

tribut als bastoners(Txavu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *