Ball de bastons al Pic i a l’estany de Sotllo

disabte 23 de juliol del 2011

l’acte de més alçada de la celebració del XXX aniversari dels Bastoners de Terrassa, fou la sortida a la Vallferrera(Pallars Sobirà), per ballar a l’estany de Sotllo, i també al Pic de Sotllo.

la primera expedició amb 17 components, un dels quals dels Bastoners de Copons, sortí a 2/4 de 6 del matí de l’aparcament del pont de la Molinassa en direccció al refugi de la Vallferrera. Aquest primer grup tenia com a primer objectiu fer una ballada al cim del Pic de Sotllo. Pel camí feu una actuació  a l’estany d’Estats amb els balls de les Corrandes, el Sant Ferriol i el Patufet, i es ballà també el st.ferriol al Port de Sotllo. Finalment 13 bastoners, aconseguiren fer cim i ballar-hi dos balls.

la segona expedició sortí a 3/4 de 10 del matí també de l’apacament del pont de la Molinassa amb 17 membres més de la colla. Aquest grup tenia com a objectiu arribar a l’estany de Sotllo per fer la ballada prevista.

Cap a les 2 del migdia, es trobaren els dos grups a l’esplanada sud de l’estany de Sotllo, on després de banyar-se i dinar, és feu l’actuació. La Manflina, les Corrandes, el Ball partit, el Virolet, el Patufet, les Anelles i l’Estapera, d’entre d’altres. Fou gairebé una hora de balls, aplaudits pels excursionistes que aquelles hores pujaven per acampar pels llacs. L’actuació acabà amb la sardana curta ballada per tots els balladors, i la foto de grup, amb l’estany de Sotllo en primer terme, i els Pics de Sotllo, Verdaguer, Pica d’Estats i Punta de Gabarró al fons.

FOTOS+VIDEOS: (1) (2) (3) (4)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *