Concert músiques ball de bastons

dilluns 4 de juliol

a les 9 del vespre a la plaça de la Torre del Palau, i amb més de 200 persones de públic, de les quals 120 asseguts en cadires, els grallers del Teler començàren el concert de les músiques dels ball de bastons dins dels actes de celebració del 30 aniversari dels Bastoners de Terrassa. Primer es feu sonar amb el CD la música de l’enterrament del carnestoltes, i seguidament el cap de colla, l’Òscar Herrero donà la benviguda i presentà l’acte, tot recordant les activitats ja realitzades de l’aniversari. El primer bloc de músiques interpretades pels grallers inclogué la manflina, les corrandes, les dues sotes, les anelles i la mongeta. Totes les peces del concert foren arranjdes pel Roger Aulet per tal de poder ser escoltades en concert. Llavors el Marc Galí, recuperador del ball de bastons a la nostra ciutat, fundador de la colla actual, que explicà el origens dels balls de bastons i les primeres referències del ball de bastons a Terrassa. El segon bloc del concert es tocà el jo passaré, el st.ferriol, el tirolet, la processó i el patufet. Seguidament el Carles Llongueras, músic i primer grallers de la colla actual, explicà com escribí les partitures dels balls que li xiulava el Pere Purull, ballador dels anys 50. També explicar les característiques de les músiques del ball de bastons. El tercer bloc, dedicat a les músiques ja incorporades per la colla actual, estava format pel virolet, l’estapera, el Ball de Reis, el passa el fil i la sardana curta. Cal destacar que en el Ball de Reis, el Carles Llongueras feu cantar a tots els presents, amb l’acompanyament del Miqui Jiménez al flabiol i tamborí, i el Roger Aulet a l’acordió. Arribà l’hora d’explicar la relació de la música amb el ball de bastons que fou explicat pel Pep Vivó seguint les instruccions del musicòleg mataroní Pol Ducable que no havia pogut venir. També l’Esteve Grau explicà els detalls de la gralla, també seguint el paper escrit pel Pol. El darrer bloc, el formaren el senyor Ramon enganxat amb el Nyu, el Ball partit, les Polaines i el Jazz. Amb els dos últims, es retiraren les dues primeres files per tal que els balladors dels Bastoners també hi poguessin ballar. Abans del concert es repartiren uns diptics amb l’ordre de les peces, i amb la lletra del Ball de Reis.

video Jazztic 04.07.2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *