estrena del Jazztic

El mateix divendres 1 de juliol a les 9 del vespre al raval de Montserrat,

i després dels actes protocolaris d’inici de la Festa Major, estrenàrem un ball nou, el Jazztic.

Aquest nou ball vol ser un homenatge a Terrassa i en ell es reuneix tres aspectes en els que Terrassa és capdavantera:  l’Hoquei herba, el Jazz i la cultura popular.

Ens acompanyaren a l’esterna representants dels diferents clubs d’ hoquei herba de la ciutat  : Ègara, Athletic, Terrassa i Línia 22 del Club Natació Terrassa. I un representat del Club de Jazz d’Amics de les Arts.

La música d’aquest ball  és jazz però amb una interpretació feta bàsicament amb gralles. Això li dona una sonoritat molt especial. L’han arranjat els músics del grup del Grallers del Teler i són ells mateixos els qui l’interpreten.

Els bastons no són els típics bastons dels Bastoners, si no que són sticks d’hoquei i en algun moment del ball potser s’aprecia alguna jugada d’hoquei.

La coreografia barreja el ball de bastons amb Lindy Hop i l’han ideat els Bastoners de Terrassa.

Els balladors són els Bastoners de Terrassa acompanyats de balladors de Lindy hop del grup Terrassa Hoppers.

El púbilc present al raval va disfrutar molt amb el ball, i va acompanyar-lo picant de mans. A l’acabà fou emocionant ja que els 16 balladors s’ajuntarem al mig de la plaça amb els sticks picant ven amunt mentre la plaça esclatava amb aplaudiments.

El ball es tornà a repetir el dilluns següent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *