Festa Major d’Esplugues de Llobregat

dissabte 17 de setembre de 2011

A les 6 de la tarda començà la cercavila festiva de Sant Mateu dels grups de cultura popular i tradicional catalana de la Festa Major d’Esplugues de Llobregat, amb bastoners, gegants, esbart i colles de foc. Nosaltres els Bastoners de Terrassa forem dues colles de grans amb l’ajuda de dos balladors mitjans i un de petits, i tres grallers dels qual la Marta Moreno era la primera vegda que retornava a tocar aquest instrument després de molts anys. Com que la colla local celebrava la XVI Diada bastonera, també hi participaren els bastoners de la Palma de Cervelló i els mateixos bastoners d’Esplugues de Llobregat. La cercavila començà davant la Biblioteca Pare Miquel i acabà al Parc Pou d’En Fèlix, on cada grup feu la seva exhibició. Nosaltres ballàrem les anelles, les corrandes i la manflina, i per acabar les festa les tres colles bastoneres ballàrem conjuntament el canari amb samarreta. Les colles bastoneres acabarem la Diada amb un sopar de germanor i ball, al carrer de les Piles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *