La Granada i Salou

Aquesta ha estat una setmana de ballades per terres tarragonines.

Dimecres 12 d’octubre vam ballar a La Granada (Alt Penedès), dintre de la Festa del Most que tenia lloc en aquella localitat. Aprofitant el dia no laborable al bell mig de la setmana, una bona colla de balladors, balladores i músics de totes les edats, grans i petits, vam sortir de Terrassa a les 9h. A les 10h ens vam trobar al Centre Cívic de La Granada amb la resta de colles participants, per compartir un bon esmorzar. Un cop agafades forces, vam iniciar un cercavila pels carrers del poble, acabant amb un animat vermut musical.

I diumenge 16 vam participar a la IV Trobada Bastonera de Salou (Tarragonès). Aquesta vegada tocava matinar més, encara no havia sortit el sol a Terrassa quan enfilàvem rumb a la Costa Daurada. A les 9h de matí ja ens estàvem treient la son davant d’un esmorzar de pa amb tomàquet amb butifarra i cansalada, mes coca i café. A la Masia Tous, totes les colles ens vam gaurnir per fer-nos les fotos oficials. Després d’algun ball inicial fora de guió (amb els bastons i les gralles a les mans, la temptació era massa gran), dues cercaviles simultànies van recòrrer els carrers del poble. Tots ens vam retrobar de nou per fer els balls de lluïment i, com a colofó final, una gran (i sorollosa) ballada simultània. En definitiva, tretze colles d’arreu de Catalunya que vam gaudir d’un bonic matí de ball de bastons, on va quedar ben palesa la nostra gran diversitat de balls, músiques i vestuari. I amb tant exercici, be ens haviem guanyat el pica-pica final. Una forta abraçada als Bastoners de Salou, i moltes gràcies per l’acollida i la bona organització de la trobada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *