IV Bastonada de Can Galta

Aquest dissabte 26 de novembre, 13 balladors entre joves i grans i la Laura Gotarra de  grallera es van desplaçar al barri de Sant Andreu de Barcelona per participar a la IV Bastonada de Can Galta organitzada per la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya. Un cop a Barcelona vàrem trobar-nos a la seu de la Coordinadora amb altres colles bastoneres: Bastoners de Castellar del Vallès, Estelladors de Prats de Lluçanès, Bastoners de Cànoves, Bastoners de Sant Adrià, Bastoners de Salou i Bastoners del Casc Antic de Barcelona.

Des de la seu vàrem anar a la Plaça Orfilia per iniciar la cercavila amb la fotografia de grup i una ronda de balls de cada colla; nosaltres la Sardana Curta per poder ballar gairebé tots. A la cercavila ens va ajudar la Núria Espejo del Casc antic per tocar alguna peça.

Va ser el dia de l’estrena de l’Albert i el Xavi. L’Albert mai abans havia ballat bastons, però fa poc ha vingut a viure a Terrassa i de seguida s’ha sentit atret; animat per alguns amics, va venir un dia a assaig a provar… i mira ara! El Xavi ja és ballador dels Bastoners de Balaguer, però fa un temps que li agradava provar balls nostres. I… no podia ser d’altra manera en un bateig… tots dos van acabar remullats com marca la tradició bastonera!!!

La cercavila es va omplir de balls:  ‘Corrandes’, ‘Pastoreta’, ‘Anelles’, ‘Manflina’, ‘ Nyu’, ‘Polca’ i ‘Virolet’ per travessar una passarel·la.

Dins el mercat de Sant Andreu vàrem fer ‘Passa el fil’ vorejant totes les parades, ‘Canari amb samarreta’ amb la colla de Sant Adrià i ‘Passi-ho bé’ amb Salou i Casc Antic. Davant la seu de la coordinadora uns quants balladors d’altres colles van provar de fer un ball conjunt.

A continuació i després del parlament del president de la Coordinadora, l’Adrià Ortiz, es va fer entrega dels premis del III Concurs fotogràfic. Nosaltres teníem terrassencs entre els finalistes. El primer premi va ser pel Manel Marquès, ballador i fotògraf de la colla; us animem a visitar la seva pàgina de facebook Manel Marquès Fotografia. També va quedar nominada la foto de la Neus Ferré, balladora de la nostra colla i responsable d’actuacions. Totes dues fotos formaran part del calendari del 2017 que prepara la Coordinadora. Felicitats a tots dos!

Voleu veure fotos? Podeu clicar sobre les imatges per accedir als àlbums del nostre Gooogle Fotos i del Facebook de la Coordinadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *