Bastoners de Terrassa ……desde 1981
  295 lectures
 • 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, a Sant Cugat

  Filed under General
  juny 12

  Aquest diumenge a la tarda els Bastoners de Terrassa vàrem participar a Sant Cugat del Vallès a la mega festa bastonera pe excel.lència la TROBADA NACIONAL DE BASTONERS DE CATALUNYA. Uns 50 balladors de totes les edats i un bon grapat de músics (Roger Aulet, Fèlix Cònsol, Carme, Josep Ramón, Marc Rojas amb les grallles i el tabal) i el Josep Casanovas i la Noe amb el flabiol, van mostrar a Sant Cugat el gran repertori de balls de Terrassa.

  Malgrat la tarda xafogosa es va participar amb ganes i balls a una de les quatre cercaviles, la Verda, per on més de 1000 balladors de tot Catalunya circulaven per Sant Cugat. Per ajudar-nos a combatre la calor, a mitja cercavila ens van donar síndria i meló fresquet.

  Els protagonistes de la tarda van ser els nostres balls i el grup d’Espardenyes que no van dubtar en cap moment de mostrar els balls apresos: Sant Ferriol, Virolet, Mongeta, Sardana Curta…La resta de balladors de la colla van completar l’oferta amb les Corrandes, la Manflina,la Pastoreta, l’Estapera, el Tirolet, la Polca el Nyu i les Anelles.

  La cercavila es va iniciar a ¼ de 6 després del coet i va finalitzar a ¼ de 8 on es van iniciar els parlaments de les autoritats: Cap de colla dels Bastoners de Sant Cugat, el President de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, l’ Alcaldesa de Sant Cugat i representant de Cultura de la Generalitat i entrega d’obsequis. Una Oca bastonera per jugar i riure plegats. Per acabar la tarda ballada conjunta i foto de família.

  Després de canviar-nos i una espera llarga vàrem sopar una fideuà i amanida per llepar-se els dits i…. Seguidament el “ Toc bastoner” on cada entitat de Sant Cugat havia preparat una actuació amb la incorporació de ball de bastons. El grup Mediterrània ball català i bastons, els gegants lluïen vestuari bastoner i ballaven a ritme de melodies bastoneres, l’Esbart en la versió contemporània dansa i repic bastoner, pilar dels castellers de Sant Cugat vestits de bastoners , grup de sardanes amb repic bastoner i foc i diables. Per concloure la vetllada ball popular.

  Moltes gràcies als Bastoners de Sant Cugat per la meravellosa organització, i sobretot per l’empenta i carinyo que hi heu posat.

  (Cliqueu per veure fotos i vídeos)

   

   
  (Entrevista a l’Adrià Ortiz, president de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, al programa Mans de Catalunya Ràdio)

Leave a Reply

Actuacions

 • Consulteu totes les ballades a l'apartat Calendari
 • Dates mes properes:
 • Arxiu de Publicacions