Bateig de l’ Àliga de Terrassa

Si fa poc anàvem de casament… aquest dissabte 24 de juny, festivitat de Sant Joan, hem anat de bateig! I és que la cultura popular de Terrassa està d’enhorabona… perquè ha nascut l’Àliga de Terrassa. “Medieval, renaixentista, pausada, majestuosa… La ciutat té des d’avui una nova figura del bestiari de la cultura popular i tradicional”, publicava l’ alcalde de la ciutat Jordi Ballart al seu facebook.

El bateig ha estat apadrinat per les l’ Àliga de Badalona i l’ Àliga de Vilafranca, mentre que Gegants de Terrassa i Drac de Terrassa han estat testimonis. Després de la presentació en societat i dels balls d’homenatge a la figura mes protocol·lària, l’ Àliga ha ballat per primer cop al Raval de Montserrat davant de l’Ajuntament. I a continuació ha baixat fins a la plaça Vella, on representants de diferents grups de cultura popular de la ciutat han estat convidats per acompanyar-la al seu ball a plaça. Els Bastoners de Terrassa no podíem faltar, i la nostra cap de colla Teresa Garcia ha fet els honors; la resta de balladors ens hem afegit ballant ‘Corrandes’, ‘Nyu’ i ‘Estapera’.

Des d’aquí volem felicitar a tota la gent que ho heu fet possible: als balladors i a tots els membres del Consell de l’Àliga de Terrassa, al Jordi Grau escultor de la figura, i molt especialment al nostre bastoner Marc Galí per la seva implicació.

Visca la cultrua popular! Visca Terrassa!

 

(Ciqueu per veure fotos i vídeos)
 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *