Bastoners de Terrassa ……desde 1981
  291 lectures
 • Casament vuitcentista

  Filed under General
  juny 19

  Cada cinc anys se celebra a l’Antic Poble de Sant Pere, ja des de fa molt temps dintre dels actes de la seva festa major, la recreació d’un casament vuitcentista. Enguany ha acollit un casament real, entre Bernat de Cal Torner i Mercè de Ca la Vídua. I els Bastoners de Terrassa hem tingut l’honor i el plaer de formar part del seguici nupcial, junt amb els Bastoners de Sant Pere, els Nans de Terrassa, els Gegants de Sant Pere, els Gegants de Terrassa, la Banda de Música de Matadepera i l’Esbart Dansaire del Vallès.

  Amb els balcons del poble engalanats per l’ocasió, un gran nombre de veïns i veïnes han acudit al casament amb vestits d’ època, i el Bastoners de Terrassa també hem lluït el nostre vestuari de gala.

  L’anunci del pregoner ha marcat l’inici del seguici, al capdamunt del carrer Nou de Sant Pere, per acompanyar al nuvi i a la núvia fins a les Esglésies de Sant Pere. Amb parades davant la casa de la núvia, del nuvi i de l’ajuntament del poble, l’ escenografia ha recollit elements característics dels casaments de l’època: baixada de la núvia  sobre d’un matxo, la dot, el carruatge de la família, el pagament de la patenta a la mainada, els discursos del pregoner i dels padrins… Els Bastoners hem ballat ‘Corrandes’, ‘Pastoreta’ i ‘Nyu’.

  Arribats davant l’església, la núvia ha pogut tocar terra i tots els convidats han acompanyat als nuvis i llurs famílies dins l’Església de Santa Maria per celebrar el sagrament. Mentrestant, a fora la plaça ha tingut lloc la festa popular, amb la ballada de gegants, nans i bastoners. Per part nostra hem ballat primer ‘Estapera’ i ‘Corrandes’, i després  ‘Anelles’ i ‘Manflina’, acabant amb un ‘Passi-ho be’ junt als Bastoners de Sant Pere. A la sortida dels nuvis, l’Esbart ha interpretat el ball de gitanes i s’ha representant també l’ ascens de la núvia.

  Hem passat molta calor, però ens sentim molt orgullosos de participar en aquesta bonica tradició de l’Antic Poble de Sant Pere.

  Moltes felicitats als nuvis!

  (Cliqueu per veure fotos i vídeos)

  Els diferents medis se n’han fet ressò de l’esdevenment. Canal Terrassa…

  …La Torre…

  …fins i tot el TN Vespre de TV3!

  Una mica d’història…

Leave a Reply

Actuacions

 • Consulteu totes les ballades a l'apartat Calendari
 • Dates mes properes:
 • Arxiu de Publicacions