Diada Bastonera del Casc Antic

Aquest diumenge 25 de juny, hem estat ballant a Barcelona, per la 7a Diada Bastonera del Casc Antic. En el darrer any hem compartit ballades molt xules amb els Bastoners de Casc Antic i ens feia especial il·lusió ser-hi.

Ha estat una ballada molt maca per llocs emblemàtics de Barcelona i de la història de Catalunya. La trobada ha començat a un lloc tant significatiu com el Fossar de les Moreres, fent-nos les fotos de família i obrint ballada amb ‘Anelles’. A continuació la cercavila ha recorregut els carrers del Casc Antic de Barcelona, amb ballades a les principals places dels quatre antics barris: La Ribera, Sant Agustí, Sant Pere i Santa Caterina.

Els Bastoners de Terrassa hem ballat ‘Corrandes’ davant del Mercat del Born, ‘Sardana curta’ i ‘Manflina’ a Sant Agustí Vell, ‘Patufet’ a Sant Pere de les Puel·les i, per acabar, ‘Mongeta’ i ‘Nyu’ davant del Mercat de Santa Caterina. Allà mateix s’ha fet l’ ‘Esquerrana’ com a ball conjunt de les colles participants, al que s’ha afegit un ‘Passi-ho bé’ improvisat. I per esmorteir la calor, durant les ballades finals els organitzadors s’han marcat un autèntic detallazo: ens han anat repartint talls de síndria ben fresqueta! com ha vingut de gust!

Esgotats i contents de tant ballat, hem tornat a Sant Pere Apòstol per canviar-nos, i després cap a la plaça Pou de la Figuera per dinar tots junts, un pica-pica amb truites casolanes i uns macarrons boníssims, quina gana! Com record, ens han entregat una ampolla de cervesa artesana, elaborada per un bastoner de Casc Antic expressament per la diada.

Tot això. I res mes. Be, sí, que els bastoners i bastoneres de Casc Antic són molt simpàtics i simpàtiques. Sobretot la cap de colla Núria Espejo, a qui volem agrair tots els moments que comparteix amb els Bastoners de Terrassa. 😉

Moltes gràcies, guapos! Ha estat una gran matinal de diumenge!

 
(Cliqueu per veure fotos i vídeos)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *