Capafonts, Garrotxa i Sant Llorenç Savall

Aquest estiu els Bastoners de Terrassa no hem tancat del tot per vacances. I és que hem començat i acabat agost ballant!

 

Dissabte 5 d’agost vam anar a ballar a Capafonts (Baix Camp). La nostra balladora Anna Prat ara hi viu allà, i com no, ens va fer un foradet a la Festa Major perquè el seu nou poble gaudeixi també del repic de bastons dels seus estimats Bastoners de Terrassa. Al matí vam fer un cercavila amb altres colles de cultura popular com els Gegants de La Selva del Camp, els Gegants de l’Alforja, el Carrasclet de Reus, les Gitanes de Reus, els Pastorets de Reus, el Fontí de Capafonts i el Toro de Reus, tot amanit per la batucada. Després del dinar de germanor, tothom qui va voler va poder calmar la calor amb un refrescant banyet a la piscina del poble. Moltes gràcies!

 

I el passat diumenge 27 d’agost vam ballar a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), també en el marc de la seva Festa Major. Pel matí vam participar a la cercavila gegantera, iniciant a la Casa de Cultura i recorrent diferents carrers del poble. Vam acabar la cercavila ballant ‘Passi-ho be’ amb els gegants, i després ens van oferir un pica-pica per recuperar forces. I per la tarda va continuar la xerinola a la plaça.

 

També a la Garrotxa va haver-hi bastons. Alguns membres de la nostra colla estàvem de campistes al Càmping Lava, a Santa Pau… i quina sorpresa quan entre les activitats del càmping vam veure que hi havia… taller de ball de bastons! El taller anava a càrrec dels Bastoners d’Olot, i ràpidament ens hi vam afegir. Molts nens i nenes, joves i adults van voler provar i aprendre, i s’ho van passar molt be. Per acabar vam oferir un senzill ‘Virolet’, compartit entre els membres de les dues colles i també algun alumne avançat. Després, la música de gralla va quedar de fons als altaveus, per acompanyar a la resta d’activitats lúdiques de la tarda.

 

Això se’n diu un estiu bastoner!

 

(Cliqueu per veure fotos i vídeos)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *