Bastoners de Terrassa ……desde 1981
  345 lectures
 • Viatge a Segòvia amb la Coordinadora

  Filed under General
  ag. 2

  Aquest darrer cap de setmana de juliol, com anunciàvem a la nostra pàgina web, una delegació dels Bastoners de Terrassa encapçalada per la seva cap de colla es va desplaçar a la població de San Pedro de Gaíllos per participar amb la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya d’una trobada de debat i intercanvi i entre el grup Las  Danzas de San Pedro de Gaíllos i el Museo del Paloteo de la mateixa població.

  La jornada es va iniciar el dissabte 29 al matí amb una presentació de la Coordinadora de Ball de Bastons davant l’alcaldessa de San Pedro i dins el marc del Museo del Paloteo. Seguidament una taula rodona amb la participació de: Adrià Ortiz i Toni Fontava , president i vocal respectivament , de la Coordinadora; Raquel Bravo i Fernando Rodríguez del grup Las Danzas de San Pedro de Gaíllos; Fuenciscla Álvarez, etnomusicòloga i autora del llibre de recuperació de les músiques del Paloteo de Segòvia, i Gema Rizo, pedagoga i especialista en ball de paloteo. A més de la moderadora Arantza Rodríguez, pedagoga i directora del Museo del Paloteo. Es van debatre i discutir les semblances i diferències entre els dos tipus de ball de bastons : el segovià o paloteo i el català o ball de bastons. També la seva aplicació educativa i pedagògica.

  Intercavi d’obsequis entre la coordinadora, la direcció del Museu, l’Ajuntament i el grup Las Danzas de San Pedro.

  A la tarda l’Arantza va guiar a tota la representació catalana pel Museu del Paloteo i etnogràfic de la zona. Tot remarcant el gran valor educatiu i pedagògic de la proposta museística.

  Al cap vespre i guarnits com a bastoners s’iniciava la ballada conjunta a la plaça de l’església romànica de san Pedro. Les danses segovianes, el paloteo i el ball de bastons s’anaven intercalant davant un públic entregat. El ball de bastons tenia el repte de mostrar-se amb la seva gran diversitat i acollint l’estil i el vestuari propi de les colles que formaven la comitiva: Bastoners de Terrassa, de Sabadell, de Salou, de Castellar del Vallès, de Castellbell i el Vilar, de la UAB, de Castelldefels, del Casc Antic de Barcelona i els Picots del Fluvià.

  La ballada, inèdita, perquè totes les colles van interpretar de manera agermanada  alguns balls com: ‘L’Esquerrana’, ‘La Cosidoreta’, la ‘Sardana Curta’, la ‘Boja’ i el ‘Passi-ho  bé’. A més Casc Antic, Salou, Sabadell, UAB i Terrassa van mostrar algunes de les seves danses.

  Diumenge les dues delegacions, catalana i de San Pedro de Gaíllos, es van desplaçar a la població d’ Ayllón on dins el marc de la XXI Fira Medieval d’Ayllón vàrem ser el plat fort de les actuacions del dia. A punta de migdia a la plaça de la vila la delegació catalana va iniciar la ballada amb els balls conjunts . Els Bastoners de Terrassa vàrem interpretar el ‘Nyu’, ball de nova creació del nostre 25è aniversari.

  Per concloure la visita intercanvi d’obsequis entre la Coordinadora i l’Ajuntament d’Ayllón. dinar popular i retorn a Terrassa.

  Un cap de setmana meravellós ple d’agermanament entre les dues terres i les dues danses.

  VISCA EL BALL DE BASTONS! VIVA EL PALOTEO!


Leave a Reply

Actuacions

 • Consulteu totes les ballades a l'apartat Calendari
 • Dates mes properes:
 • Arxiu de Publicacions