Cap de setmana de doblet: Sant Quirze i Rellinars

Els Bastoners de Terrassa no podem parar de ballar i aquest cap de setmana ho hem fet per partida doble, a dos pobles veïns a la nostra comarca del Vallès Occidental. Dissabte a la tarda a la Festa Major de Sant Quirze del Vallès i el diumenge matinal a la XX Trobada Gegantera de Rellinars.

El dissabte, 16 balladors, 2 grallers i un flabiolaire  han mostrat la força del ball de bastons a la població veïna de Sant Quirze del Vallès.

Una primera part amb quatre balls (‘Sardana curta’, ‘Anelles’, ‘Jo passaré’ i ‘Pastoreta’) on s’han combinat els moviments i les diferents picades que ens són pròpies . I una segona part, després de l’exhibició castellera (a càrrec de les colles de Castellar del Vallès, Sant Cugat i Vic), amb cinc balls molt més forts i potents: ‘Corrandes’, ‘Estapera’, ‘Nyu’ i ‘Polca’. Per rematar  la ballada, el ‘Jazztic’ amb l’essència terrassenca del jazz, el hoquei i el ball de bastons.

Una ballada intensa, on els joves i no tant joves ho han donat tot per deixar, com sempre, la nostra colla molt i molt amunt.

(Podeu clicar per veure fotos)

 

El diumenge ha tocat una ballada més familiar a Rellinars, que com marca la tradició bastonera començava amb un bon esmorzar de pa amb tomàquet.

Un cop vestits per ballar hem realitzat realitzar la cercavila pels carrers del poble amb alguna parada sorpresa per recuperar forces i anar oferint els nostres balls. El grup de flabiolaires ha acompanyat els balladors en dues ocasions interpretant la ‘Manflina’.

Sota la plaça de l’Ajuntament una formació de 20  balladors ha fet la ‘Sardana curta’ i dos grups de 8 ‘Anelles’ i ‘Estapera’. Cal destacar que el grup, on la  majoria  eren mitjans i juvenils, ho han fet d’ allò més bé.

Al final del recorregut, i per concloure les ballades de gegants,  els bastoners hem interpretat la ‘Manflina’, altre cop acompanyada dels flabiols, i ‘Corrandes’ i ‘Nyu’ amb les gralles.

(Podeu clicar per veure fotos)

 

I aquest ha estat el cap de setmana de doblet bastoner. Visca el Ball de Bastons!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *