Esplugues, Moià i Democràcia

Amb tanta actualitat viscuda al dia, els Bastoners de Terrassa no hi podíem faltar!

Dissabte vam ser convidats com ja és tradició pels nostres fillols els Bastoners d’Esplugues a la bastonada que organitzen per Sant Mateu, la Festa Major d’Esplugues, juntament amb els Bastoners de Gavà i els Bastoners de La Palma. Un cercavila de cultura popular (amb alguns punts d’avituallament gentilesa dels propis veïns), que va acabar amb els balls de lluïment de cadascuna de les tres colles bastoneres… i un ballada conjunta d’ El Canari. Al vespre vam compartir un sopar de germanor al carrer (aquest any sense pluja). I abans de posar el punt i final vam ballar tots plegats al ritme del grup de música folk Gambutzins, del que algun dels seus components ens eren ben familiars… el Roger Aulet i el Marc Casanovas.

Amb poques hores de son, diumenge vam matinar per anar a ballar amb els Bastoners de Moià. Si a Esplugues vam acabar sopant, a Moià vam començar esmorzant! Lleuger, això sí. Només una mica de botifarra i cansalada, i una mica de xocolata i coca. Amb la panxa plena, vam iniciar el cercavila pels carrers del poble, junt amb la resta de colles convidades. Un recorregut molt bonic i especial que va finalitzar amb els tradicionals balls de lluïment.

I els que no vam anar a Moià… ens vam quedar a Terrassa per reivindicar el dret a decidir, tot participant a la ‘Marató per la democràcia’. Moltíssima gent es va concentrar al Mercat de la Independència per inicia una marxa festiva i musical fins al Parc de Vallparadís. I també alguns bastoners van ser a la concentració de Tremp!

(Cliqueu per veure fotos i vídeos)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *