La Diada del SI

Com ja portem fent els darrers anys per la Diada Nacional de Catalunya, els Bastoners de Terrassa hem participat com a colla a la mobilització organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, en favor del referèndum i de la independència de Catalunya.

 

Com és habitual, ens hem col·locat al tram assignat al Vallès Occidental. Enguany corresponia als Jardinets de Gràcia, just per sobre de la confluència entre Diagonal i Pg. de Gràcia, i era el punt de sortida de la pancarta gegant que ha baixat tot el trajecte de nord a sud, fins trobar-se amb les altres pancartes al carrer Aragó.

 

A migdia un bon grup de nosaltres hem baixat en tren fins a Barcelona, mentre que altres famílies i bastoners s’han anat traslladant en diferents moments i medis. Tots ens hem anat trobant als jardinets, per vestir-nos de bastoners i fer grapat de balls al mig del passeig. Ha estat un goig poder fer present la cultura popular del nostre país i deixar palesa la implicació de la nostra colla en el procés.

 

Arribades les 17:14, hem participat dels actes previstos per l’organització. El moment més emotiu ha estat el minut de silenci en homenatge de les víctimes de l’atemptat terrorista del passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils; el silenci ha estat tant absolut, amb tantíssima gent com érem, que només se sentia el piular dels ocells. Després del cant d’ Els Segadors, s’ha iniciat la marxa de les pancartes. Tot i que la pancarta principal iniciava el seu recorregut per sota nostre, a prop del monòlit de la Diagonal on hi havia Minyons, altres de mes petites han pogut passar també pel nostre costat. I passat aquest moment, mentre esperàvem que els actes seguissin segons el previst… com que ens avorríem… hem agafat bastons… i hem començat a ballar! No ens ha costat gaire fer-nos una mica d’espai per tal d’entretenir a la gent amb els nostres balls de bastons, ara no vestits de blanc, sinó de groc fluorescent!

 

Enguany hem tingut la sort de tenir ombra al nostre tram, així que no hem hagut de patir gaire per la calor. De fet, el bon vent que corria s’ha encarregat de fer volar totes les senyeres estelades que s’aixecaven a l’aire… on la bandera de Terrassa també era ben present!

 

(Podeu clicar per veure fotos i vídeos)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *